R.M. Williams - White

R.M. Williams

Australische unieke en kenmerkende R.M. Williams schoenen
02 June 2021

Te vinden in ons assortiment; de unieke en kenmerkende R.M. Williams modellen.

De zo genaamde Craftsman schoen van ontwerper R.M. Williams is zijn levenswerk en ook de meest populaire schoen in het assortiment van R.M. Williams. De schoenen zijn perfect voor verschillende activiteiten door de goede kwaliteit en verzorgde look. Naar een bruiloft of feestje of gewoon op de werkplaats, ze kunnen overal gedragen worden. Er zijn verschillende modellen van het Craftsman model, elk met hun eigen kenmerken. De namen voor deze verschillende modellen zijn de Signature, Chinchilla, Kangaroo, Classic, Comfort, Dynamic Flex en tot slot de suede editie.

Signature model.

De signature Craftsman schoen is een schoen wat is gemaakt uit een enkel stuk Frans kalfsleer. Het model Crafsman is kenmerkend door de licht gewicht leren zool en extra fijne naaisteek die toegepast is. Leuk om te weten is dat er onder elke zool een handtekening te zien is, deze is gezet door Steve Moore. Hij is eindverantwoordelijke en elke schoen die door zijn keuring is gegaan en goedgekeurd krijgt een handtekening.


Chinchilla model.

Het chinchilla model is kenmerkend door het leer wat op een ambachtelijke manier is gepolijst, dit brengt de ware kenmerken van het leer naar voren. Deze schoen is gemaakt met Europees “korst” leer, oftewel gedroogd leer. Om dit model mooi af te werken met de kenmerkende gebrande kleuren is er een samenwerking aangegaan met de Italiaanse vakman Duilio Girotti.


Kangaroo model.

De R.M. Williams Kangaroo schoenen zijn gemaakt van een enkel stuk kangoeroe leer. Dit soort leer is één van de sterkste soorten leer in de wereld. Een andere bijzonder kenmerk van het kangaroo model is dat de zool is voorzien van een superieur comfort waardoor de schoenen gemakkelijk elke dag gedragen kunnen worden. Het kangoeroe leer helpt hier ook aan mee omdat dit soort leer gemakkelijk naar de voet vormt en niet zoveel water absorbeert als andere soorten leer.


Classic model.
Het klassieke model wordt het meest verkocht en komt in veel verschillende kleuren De classic schoen is gemaakt van het zo genaamde yearling leer, dit is de huid van een met speciaal soort voer gevoerde koe.De vorm van de schoen is kenmerkend voor R.M. Williams en stamt al terug uit 1932. Het is ontworpen voor zowel een elegante afwerking voor een avondje en om de schoen te dragen voor een dag werken.


Comfort model.

De naam zegt het al, dit model is gemaakt als echte comfort schoen. Wederom komt dit model in verschillende kleuren en is het model echt elke dag te dragen. De comfort kenmerken van de schoenen zijn de gevoerde hiel belijning en een zachte “sok belijning” zorgt ervoor dat vocht van de voet wordt weggevoerd om een ademend gevoel te creëren. Tot slot is de schoen voorzien van een lichtgewicht flexibele zool, perfect om de hele dag in te lopen.

Dynamic Flex model.

Het Dynamic Flex model heeft een lichte en flexibele zool speciaal erop gefocust dat de voeten voorzien zijn van ultiem comfort wanneer er de hele dag wordt gestaan. Gemaakt van het kenmerkende yearling leer maar speciaal aan dit model zijn de rubberen en leren zool. Ook is het mogelijk om de zool zo aan te passen dat er een speciaal orthopedisch zooltje in geplaatst kan worden.De zool is gemaakt van de Goodyear zool, de wereld’s beste waterproef, sterke en flexibele zool.


Suede model.

Dit suede model van de R.M. Williams lijn is gevormd uit het “Classic Model” van de originele Craftsman schoen maar dan voorzien van een ander soort leer. Suede is gemaakt van een harig soort leer met een ruwe finish, dit is wel iets poreuzer dan een ander gewoon soort leer.Hierdoor is de kleurverzadiging ook heel anders en kan deze meer intens zijn dan bij gewoon leer. Doordat de schoen is gemaakt van suede is het een echt statement item en een mooie aanvulling op een outfit.

Enthousiast geworden?! Zowel online als in de winkel zijn er bij ons verschillende schoenen verkrijgbaar Van de R.M. Williams modellen. Kom gerust even langs om te passen en te kijken welk model perfect past. Wij staan voor u klaar!