EIGHT & BOB

EIGHT & BOB

Filters
Filter
EIGHT & BOB

EIGHT & BOB is een merk dat bekend staat om de unieke geuren die ze produceren. Niet alleen parfum, maar ook shower gel, aftershave en deodorant is van dit merk te koop. De producten worden in beperkte aantallen vervaardigd, waardoor je altijd een exclusief product in huis haalt wanneer je iets van EIGHT & BOB bestelt.

Het begin van EIGHT & BOB

Aan het begin van de twintigste eeuw maakte parfumkenner Albert Fouquet, de zoon van een Parijse aristocraat, deel uit van de Franse elite. Samen met de familiebutler Philippe creëerde en perfectioneerde hij verschillende essences voor zijn eigen persoonlijke gebruik. Dit deed hij op de bovenverdieping van het familiechateau. De voortreffelijke geuren die hij maakte, droeg hij naar diverse sociale evenementen. In zijn exclusieve sociale kring kwam er hierdoor steeds meer vraag naar de gewaardeerde geuren. Echter was Fouquet niet van plan om zijn geur op de markt te brengen.

Een klein cadeautje voor John F. Kennedy

In 1937 ontmoette Albert Fouquet een jonge Amerikaanse student, John F. Kennedy, die in een cabriolet door Frankrijk reisde. De ontmoeting vond plaats op een avond aan de Franse Rivièra (Côte d’Azur) en al na enkele minuten was J.F.K. gefascineerd door het parfum dat Albert droeg. Albert was overtuigd door de charme en sympathie van J.F.K., waardoor hij besloot de volgende ochtend een staaltje van zijn geur achter te laten in het hotel. Er zat een briefje bij waarop stond: “In deze fles vind je het vleugje Franse glamour dat je Amerikaanse persoonlijkheid mist.”

Diverse samples naar de VS

Toen John terug was in Amerika besloot hij Albert een brief te sturen om hem te bedanken voor zijn vriendelijke gebaar. Bovendien informeerde hij Albert over het succes dat zijn parfum had onder zijn vrienden. Hij vroeg aan Albert of hij misschien acht monsters wilde sturen, en als de productie het toeliet, ook nog een voor Bob. Hoewel Albert Fouquet het verzoek niet volledig begreep, besloot hij toch een doos met monsters te sturen. Hier kwam zijn perfectionisme ook om de hoek kijken. Hij maakte de bestelling namelijk pas klaar toen Philippe, de familiebutler, een paar mooie glazen flessen vond die geschikt waren voor zijn geur. Hij bestelde dozen die versierd waren met hetzelfde patroon als het shirt dat John F. Kennedy droeg toen ze elkaar ontmoetten. Vervolgens labelde Albert de flessen en dozen met het grappige verzoek van John: ‘EIGHT & BOB’.

Lovende reacties van bekende mensen uit Hollywood

Enkele maanden later werd Albert verrast met brieven uit Amerika. Diverse Hollywoord-regisseurs, -producers en -acteurs zoals Cary Grant en James Stewart stuurden verzoeken. Iedereen had interesse in de ‘EIGHT & BOB’-geur die ze hadden ontdekt via John’s vader, die relaties had onderhouden met bekende sterren vanwege zijn eerdere zakelijke ondernemingen in de filmindustrie.

Een tragische dood stopte het succes van de geur

Niet veel langer hierna, in 1939, stierf Albert bij een auto-ongeluk in de buurt van Biarritz. Dit betekende dat het succes van EIGHT & BOB zich niet verder meer kon spreiden. Enkele maanden kon Philippe het werk nog voortzetten, hij was immers de enige die bestellingen kon afhandelen. Echter werd hij tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen zijn baan bij de familie Fouquet op te zeggen. Bij de laatste bestellingen verborg Philippe de flessen in boeken die hij zorgvuldig met de hand sneed om te voorkomen dat de nazi’s de geur in handen zouden krijgen.

Het herstel van de formule voor EIGHT & BOB

Tientallen jaren later werd de formule voor EIGHT & BOB volledig hersteld, samen met het zorgvuldig ontworpen productieproces. Opnieuw werd het een van de meest exclusieve geuren, die gedragen wordt door ’s werelds meest elegante mannen en vrouwen.

Het belangrijkste ingrediënt voor de parfum

Het belangrijkste ingrediënt voor de geuren van Albert Fouquet zijn takjes ‘Andrea’. In januari 1934 werd Albert uitgenodigd door de Italiaanse ambassadeur om naar Chili te gaan. Hier genoot hij van de charmes van het land, maar tegelijkertijd speurde hij de Andes af naar aromatische planten die zijn geur konden versterken. Op de terugweg naar Parijs nam hij een aantal takjes ‘Andrea’ mee. De extracten van deze plant vormen de ziel van zijn geur EIGHT & BOB.

De exclusiviteit van EIGHT & BOB

De wilde plant Andrea is erg schaars, omdat deze in een beperkt gebied en op een hoge hoogte groeit. Bovendien kan de plant alleen geplukt worden in de maanden december en januari. De geplukte planten ondergaan vervolgens een zeer veeleisend selectieproces, waarbij slechts 7% van de planten overblijft. Hierdoor is pas tussen maart en april bekend hoeveel eenheden EIGHT & BOB er gebotteld kunnen worden. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt is deze geur hierdoor extra exclusief.

EIGHT & BOB online bestellen

Wanneer je de exclusieve geuren van EIGHT & BOB wil hebben, bestel je deze eenvoudig via White: dé herenkledingwinkel van Den Haag. Bekijk ons aanbod en ontdek welke geur het beste bij jou past. In onze shop vind je bovendien nog veel meer items van exclusieve merken, zoals Canada Goose en Diemme. Bij eventuele vagen neem je contact met ons op via 070-75 60 493 of info@whitedenneweg.nl. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze winkel in Den Haag.